2024. március 19., kedd

Akác csemete 2024 tavaszi erdőtelepítéshez megrendelhető

Akác  csemete 2024 tavaszi szállítással  megrendelhető. Bővebb információ +36 70/529-9168 (minden nap, 8:00-20:00)

Miért érdemes tőlünk rendelni?
  1. Az általunk termelt, és forgalmazott akác csemetét, Magyarország legjobb termőterületeiről (Pusztavacs, Nyírség) származó fémzárolt magból vetjük. Kizárólag 1 éves magágyi csemetét kínálunk, ami ültetés szempontjából a legoptimálisabb.
  2. Vásárlóink számára ültetéssel és gondozással kapcsolatos szaktanácsadást biztosítunk (email-ben és telefonon).
  3. Kérésére díjmentesen visszavágjuk az akác csemetéket, így Önnek már csak el kell ültetnie.
  4. Kisebb mennyiség (100-5000db) esetén vállaljuk az akác csemeték postai szállítását, Önnel előre egyeztetett napon érkeznek meg a csemeték az ültetés helyére. 
  5. Személyes átvétel esetén Újkéren, előre egyeztetett időpontban, bármikor átveheti a megrendelt akác csemetét. 

Mikor érdemes megfontolnia, hogy akác csemetét ültessen?

 
Rendelkezik olyan mezőgazdasági művelésre kevésbé alkalmas területtel, kerttel, amit nem tud másra használni. Folyamatos gondot okoz a terület művelése, kaszálása, parlagfű mentesítése.


A megnövekedett energia árak mellett szeretne spórolni a fűtésszámlán. Az akácerdőt 8-10 éves korában már lehet ritkítani, így biztosítva az Ön számára szükséges tüzelőt.Méhészkedik és szeretné biztosítani méhei számára a szükséges méhlegelőt.


Mikor lehet ültetni az akác csemetét?
Szabad gyökerű akác csemetéknél az ültetés ősszel levélhullástól egészen a tavaszi rügyfakadásig történik. Téli hónapokban is ültethető, ha a föld nincs teljesen megfagyva, és a területet nem borítja vastag hótakaró.
Az akác csemete ültetése:
A csemetéket ültetés megkezdése előtt tartsuk hűvös helyen, hogy a gyökérzetük ne száradjon ki. Ha a csemeték kiszedést követő egy héten belül nem kerülnek elültetésre, akkor célszerű azokat gyökerükkel lefelé földben elvermelni.  Javasoljuk, hogy a csemetét ültetés előtt a gyökér felett 10-15cm-el vágjuk vissza ez azért szükséges, mert visszavágás nélkül elmarad a kezdeti erőteljes növekedés. Ezt vevőink kérésére már az átvételkor elvégezzük, így személyautóval és postai úton is könnyen szállítható a csemete. Az ültetéshez szükséges:
Ültető ásó (ha nincs a hagyományos ásó is megteszi) ezzel kis hasadékot csinálunk a földben, belehelyezzük a csemetét úgy, hogy annak gyökérzete teljesen a föld alá kerüljön, a fák tövét taposással jól betömörítjük.

Az egyenes sorok érdekében célszerű zsinórt kihúzni. A szükséges mennyiség általánosságban négyzetméterenként egy darab csemete. De ültethető természetesen ritkábban is.

Az  akác erdő gondozása:
Az akác különösebben nem kényes fafaj, ezért lényegesebb gondozást sem igényel. Az első két évben azért lehetőség szerint nem árt a csemeték közti gazt vágni, esetleg gyomirtózni. A későbbiekben gyérítésre is szükség lesz, az ültetési távolságtól függően. 

Ha bármilyen kérdése van, vagy akác csemetét szeretne vásárolni, keressen minket bátran az a info@akaccsemete.hu email címem vagy hívja a +36 70/529-9168-as telefonszámot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése